Κυριακή 16 Απριλίου 2017

Αληθώς Ανέστη

Σήμερα που είναι η πιο μεγάλη ημέρα της Χριστιανοσύνης, όλοι μας γιορτάζουμε, τρώμε πίνουμε και χορεύουμε. Έχουμε απαιτήσεις το κρασί να είναι καλό ο οβελίας σωστά ψημένος για τους νησιώτες το αρνί γευστικά γεμιστό και πάει λέγοντας. Αργά το μεσημέρι αρχίζει το κλίμα  ν’ αλλάζει. Ποιος θα μαζέψει όλα αυτά τα σκεύη που απλωθήκανε για να ευφρανθούμε; Ως συνήθως η νοικοκυρά του κάθε σπιτικού και αυτό είναι ένας μικρός Γολγοθάς που αγόγγυστα ανεβαίνει.
Αν αυτό συμβαίνει μετά την Εορτή και αφορά την νοικοκυρά, αναλογιστείτε τι συμβαίνει για να φτάσουμε στην Εορτή. Πόσοι άνθρωποι για την δική μας ικανοποίηση δουλεύουν αγόγγυστα. Τα πληρώματα των καραβιών, οι οδηγοί των λεωφορείων και των τρένων, οι τροχονόμοι και οι υπάλληλοι των διοδίων.
Όλοι αυτοί θα ήθελαν να γιορτάζουν μαζί με τις οικογένειες τους το Πάσχα όμως για χάρη μας αντέχουν το περίσσιο κόπο που απαιτείται. Το ελάχιστον καθήκον μας είναι να είμαστε ευγενικοί μαζί τους.

Άφησα εκτός τους Γιατρούς και τους νοσηλευτές στα κέντρα υγείας, επειδή αυτού θα τους χρειαστούμε την νύχτα ή αύριο. Σύμφωνα με τις στατιστικές, την ημέρα αυτή έχουμε τις περισσότερες διατρήσεις στομάχου και τα περισσότερα εντερικά προβλήματα, για να μην αναφέρω τα αυτοκινητιστικά ατυχήματα.

Ας αντιμετωπίσουμε όλους αυτούς με ευγένεια και το χαμόγελο, είναι η ανταμοιβή που προσδοκούν. 
              

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου