Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

Οι βλάκες του διαδικτύου

Είμαι πολλά χρόνια στον χώρο του διαδικτύου και έχουν αλλάξει πολλά πράγματα... Οι υπολογιστές, τα κινητά, τα γραφικά, οι ιστοσελίδες... Γενικά το ίντερνετ είναι ένας χώρος που τα πράγματα συνεχώς αλλάζουν, ένα όμως είναι ίδιο: Οι βλάκες του διαδικτύου.

Οι ηλίθιοι υπήρχαν και πριν το ίντερνετ, κανείς δεν το αρνείται. Ωστόσο, σε αυτόν τον τομέα η κατάσταση ήταν καλύτερη, διότι πριν την εμφάνιση του διαδικτύου δημόσιο βήμα είχαν μόνον οι πολιτικοί και οι δημοσιογράφοι, ενώ τώρα μπορεί να το έχει ο οποιοσδήποτε. Τοποθετήσεις, δηλαδή που μπορούσαν να σε εξοργίσουν σαφώς ήταν πολύ πιο σπάνιες, ενώ τώρα είναι καθημερινές.

Συμπεριφορές
Οι ηλίθιοι, όμως, του κυβερνοχώρου δεν είναι κάτι γενικό και αόριστο. Συνήθως, είναι άτομα που δεν έχουν να κάνουν τίποτα στη ζωή τους και το κατακρίνειν είναι το αγαπημένο τους άθλημα. Οι περισσότεροι, σίγουρα θα έχετε ακούσει την περίπτωση Χατζηστεφάνου, ο οποίος ευχήθηκε τα χειρότερα στη μικρή Νεφέλη που όμως ευτυχώς μεταφέρθηκε στο εξωτερικό για θεραπεία. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι τα πράγματα έχουν γίνει πολύ χειρότερα σε αυτό που πραγματευόμαστε.
Φυσικά, δεν είναι μόνο η περίπτωση του Χατζηστεφάνου, αλλά και άλλες περιπτώσεις, οι οποίες έχουν βγει στη δημοσιότητα. Όμως, αυτούς τους βλάκες του κυβερνοχώρου τους συναντάμε καθημερινά. Μια ώρα στο ίντερνετ και βρίσκουμε πράγματα και θάματα. Αυτό το άρθρο είναι ένα άρθρο αγανάκτησης προς όλους αυτούς, οι οποίοι δυστυχώς είναι πάρα πολλοί.

Έκκληση

Κάνω μια έκκληση, την οποία βέβαια θα τη γράψετε στα παλιά σας τα παπούτσια. Σταματήστε να κατακρίνετε το οτιδήποτε, όταν βλέπετε κάτι καλό, πείτε "εύγε" και μην αρχίζετε τις κατάρες. Όταν έρχεστε σε διένεξη με κάποιον μην εύχεστε κατάρες (πάλι) και καρκίνους και μην βρίζεστε μεταξύ σας. Εμείς οι υγιείς μπαίνουμε στα σχόλια για να διαβάσουμε καμιά σοβαρή γνώμη για το όποιο θέμα και όχι να διαβάζουμε τις ανοησίες σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου