Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018

ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ Β'.

ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ Β'.
ΠΕΡΙΛΗΨΙΣ : Οι οικονοµικοί πόλεµοι είναι το θεµέλιον της ιουδαϊκής υπεροχής. Η ορατή διοίκησις και οι µυστικοσύµβουλοι». Η επιτυχία των καταστρεπτικών διδασκαλιών. Η αφοµοίωσις εν τη πολιτική. Ο ρόλος του Τύπου. Η τιµή του χρυσού και η αξία των ιουδαϊκών θυµάτων.


Είναι δι’ ηµάς απαραίτητον όπως οι πόλεµοι µη δίδωσιν, όσον τούτο είναι δυνατόν, εδαφικά πλεονεκτήµατα. Ο πόλεµος δέον να µεταφέρεται ούτω επί του οικονοµικού εδάφους, ίνα τα Έθνη ίδωσι την ισχύν της υπεροχής µας και ίνα το τοιούτον θέση και τα δύο αντίπαλα µέρη εις την διάθεσιν των διεθνών πρακτόρων µας, οίτινες έχουσι µυρίους οφθαλµούς, τους οποίους κανέν σύνορον δεν σταµατά. Τότε τα διεθνή µας δίκαια θα απαλείψωσι τα εθνικά δίκαια, κατά την κυρίαν σηµασίαν της λέξεως καί θα κυβερνήσωσι τους λαούς, καθ’ ον τρόπον το αστικόν δίκαιον των Κρατών κανονίζει τας σχέσεις των υπηκόων των προς αλλήλους.
Οι διοικούντες, εκλεγόµενοι υφ’ ηµών του λαού, αναλόγως του δουλικού χαρακτήρος των, δεν θα είναι πρόσωπα παρεσκευασµένα δια την διακυβέρνησιν της χώρας. Τοιουτοτρόπως θα αποβώσιν ευκόλως πεσσοί εις το παιγνίδιον µας, µεταξύ των χειρών των σοφών και πνευµατωδών συµβούλων µας, των ειδικών µας, ανατραφέντων από της παιδικής των ηλικίας επί τω σκοπώ να διοικήσωσι τας υποθέσεις ολοκλήρου του κόσµου. Γνωρίζετε ότι οι ειδικοί µας έχουσιν αντλήσει τας πληροφορίας, τας αναγκαίας προς διοίκησιν, τα πολιτικά σχέδια µας, από την πείραν της ιστορίας και από την µελέτην όλων των αξιοσηµείωτων γεγονότων.
Οι Χριστιανοί δεν οδηγούνται εκ των αµερολήπτων παρατηρήσεων των εξηγµένων εκ της ιστορίας, αλλά εκ µιας θεωρητικής ρουτίνας, ανικάνου να επιτύχη πραγµατικών τι αποτέλεσµα. ∆ια τούτο ακριβώς δεν τους λαµβάνοµεν ποσώς υπ’ όψιν· ας διασκεδάσωσιν επί τίνα ακόµη χρόνον, ας ζήσωσι µε ελπίδας µε νέας τέρψεις, ή µε την ανάµνησιν των διασκεδάσεων, ας έχουσιν ήδη κάµει. Ας αφήσωµεν αυτούς να πιστεύωσιν εις την υφ’ ηµών εµπνευσθείσαν σπουδαιότητα των νόµων της επιστήµης - των θεωριών. Επί τω σκοπώ τούτω, αυξάνοµεν διαρκώς δια των δηµοσιογραφικών οργάνων µας την τυφλήν πεποίθησιν των εις αυτούς τους νόµους. Η διανοουµένη τάξις των Χριστιανών θα καυχάται δια τας γνώσεις της και, χωρίς να τας εξετάζη λογικώς, θα θέτη εις ενέργειαν όλα τα διδάγµατα της επιστήµης, τα συναγόµενα υπό των πρακτόρων µας, δια να οδηγώσι τα πνεύµατα των Χριστιανών προς την κατεύθυνσιν,. η οποία µας είναι αναγκαία.
Μη νοµίσητε ότι αι διαβεβαιώσεις µας αυταί είναι αβάσιµοι· παρατηρήσατε τας επιτυχίας, τας οποίας ηδυνήθηµεν να δηµιουργήσωµεν εις τον ∆αρβινισµόν, εις τον Μαρξισµόν, εις τον Νιτσενισµόν. ∆ι’ ηµάς τουλάχιστον η δηλητηριώδης επιρροή των τάσεων τούτων οφείλει να είναι καταφανής.
Μας είναι αναγκαίον να λαµβάνωµεν υπ' όψιν τας ιδέας, τους χαρακτήρας, τας νεωτεριστικάς τάσεις των λαών δια να µη διαπράττωµεν λάθη εν τη πολιτική και εν τη διοικήσει των υποθέσεων. Το σύστηµα µας, του οποίου τα µέρη δύνανται να διατεθώσι διαφοροτρόπως, και αναλόγως προς τους λαούς τους οποίους συναντώµεν εις τον δρόµον µας, δεν δύναται να εχει επιτυχίαν, ειµή µόνον εάν η πρακτική εφαρµογή του βασίζεται επί των αποτελεσµάτων του παρελθόντος συγκρινοµένων µε το παρόν.
Τα νέα Κράτη έχουσιν εις χείρας των µεγάλην δηµιουργικήν δύναµιν : τον Τύπον. Ο προορισµός του τύπου είναι, να υποδεικνύη τας δήθεν απαραιτήτους απαιτήσεις, να καθιστά γνωστά τα παράπονα του λάου, να δηµιουργή δυσηρεστηµένους, να δίδη εις αυτούς φωνήν.

Ο τύπος ενσαρκώνει την ελευθερίαν του λόγου. Αλλά τα Κράτη δεν ηδυνήθησαν να χρησιµοποιήσωσι την δύναµιν ταύτην, και ούτω αυτή έπεσεν εις χείρας µας. ∆ι’ αυτής επετύχοµεν επιρροήν µένοντες συγχρόνως αφανείς. Χάρις εις αυτήν έχοµεν συσσωρεύσει εις χείρας µας τον χρυσόν, παρ’ όλους τους χειµάρρους αιµάτων και δακρύων, εν τω µέσω των οποίων εδέησε να επιτύχωµεν τούτο. Αλλά εξηγοράσθηµεν θυσιάσαντες πολλούς εκ των ηµετέρων. Έκαστον των θυµάτων µας αξίζει µυριάδας χριστιανών ενώπιον του θεού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου